Vitamínu D se říká sluneční vitamín, protože slunce je pro nás jeho nejpřirozenějším zdrojem. Pomocí UV záření si můžeme vytvořit až 80 % potřeby tohoto vitamínu rozpustného v tucích. Bohužel to platí v období od dubna do září. A co zbylé měsíce v roce? Věděli jste, že méně než 1 % osob má v zimě dostatek vitamínu D z obvyklé české stravy?...
Blog
Sekce pro zvídavé, kdo chce vědět více ke svému uzdravení a prevenci zdraví
Najdete tu moje články publikované jinde na webu nebo texty, co mě zaujaly a líbily se mi, proto je doporučuji dál. Příjemnou zábavu a hodně radosti z poznávání.
Dr Paul Clayton Ph.D., klinický farmakolog a vědecký poradce: V posledních 40 letech studuji, jak to co jíme, ovlivňuje naše zdraví, jak současná strava naše zdraví poškozuje a jak je možné to napravit. Většina z informací v mých odborných publikacích se netýká jen mého výzkumu, ale je souhrnem prací mnoha tisíců dalších vědců, kteří pracují v...